Які галузі ринку праці не зачепив дефіцит кадрів

Які галузі ринку праці не зачепив дефіцит кадрів

В українській економіці простежується значний дефіцит кадрів у більшості галузей, проте існують сфери, де така проблема відсутня навіть попри воєнні та економічні негаразди. Засновник рекрутингової агенції Lobby X, Владислав Грезєв зазначив, що міжнародні громадські організації, які діють в Україні, не відчувають дефіциту кадрів.

«Немає дефіциту кадрів у міжнародних громадських організаціях, які присутні в Україні. Я б сказав, що їхній дефіцит найменший, а укомплектованість — найбільша»,

— коментує Владислав.

Ці організації мають конкурентні умови праці, що включають високі зарплати та соціальні пакети, а також можливість забезпечити своїм працівникам бронювання в умовах мобілізації, на відміну від багатьох українських громадських організацій.

Іншою сферою, де спостерігається стабільність, є IT-галузь. За словами Грезєва, вона ефективно адаптувалася до умов кризи, яка виникла під час пандемії, та змогла організувати релокацію своїх ключових співробітників. Такі дії дозволили IT-сектору зберегти стабільність та уникнути значних втрат персоналу внаслідок війни.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах