Потужний землетрус магнітудою 7,2 сколихнув Перу

Потужний землетрус магнітудою 7,2 сколихнув Перу

На південному узбережжі Перу стався потужний землетрус магнітудою 7,2, повідомляє Associated Press.

За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу розташовувався в Тихому океані, приблизно за 8 кілометрів від району Атікіпа, провінція Каравелі, на глибині 28 кілометрів.

Поштовхи відчувалися в прилеглих регіонах Аякучо, Іка та навіть у столиці Перу — Лімі. Мер району Санкос у регіоні Аякучо Едер Калька повідомив місцевій радіостанції про каменепад на одній з доріг, що призвело до ізоляції кількох населених пунктів.

На цей момент інформація про постраждалих або значні руйнування внаслідок землетрусу не надходила.

Перу часто стикається з землетрусами через своє розташування в так званому тихоокеанському “вогняному колі”, де сейсмічна активність особливо висока.

“На одній із доріг стався каменепад, кілька населених пунктів ізольовані,”На південному узбережжі Перу стався потужний землетрус магнітудою 7,2, повідомляє Associated Press.

— повідомив Едер Калька.

Нагадуємо, що 18 червня в іранській провінції Хорасан-Резаві стався землетрус магнітудою 5 балів, внаслідок якого загинули щонайменше двоє людей. Раніше, 10 квітня, біля східного узбережжя Тайваню було зафіксовано землетрус магнітудою 5,8 балів, що спричинило поштовхи в Тайбеї, де тряслися будівлі.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах