Зеленський закликав країни Заходу допомогти Україні із захистом енергосистеми 

Зеленський закликав країни Заходу допомогти Україні із захистом енергосистеми 

Президент України Володимир Зеленський звернувся до західних країн з проханням про підтримку у зміцненні української енергосистеми.

Виступаючи на засіданні Європейської ради, Зеленський закликав збільшити імпорт електроенергії до України з країн Європейського Союзу, а також надати необхідне обладнання та ресурси для відновлення та захисту енергетичної інфраструктури.

«Енергетика — одна з основ нормального життя людини. Ми робимо все можливе, щоб відновити виробництво електроенергії та захистити його. І нам потрібне значне збільшення імпорту електроенергії з ЄС, а також підтримка обладнанням та іншими ресурсами для захисту й відновлення нашої енергосистеми»,

— сказав Зеленський.

Президент також наголосив на агресивних діях Росії, зокрема на цілеспрямовані атаки проти української енергетичної інфраструктури, які є частиною військової стратегії Кремля. Зеленський підкреслив, що необхідно запобігти створенню небезпечного прецеденту зі знищення енергосистеми нації, який міг би стати прикладом для інших конфліктів у світі.

«Наш обов’язок — не дати росії створити прецедент зі знищення енергетики цілої нації. Якщо росії це вдасться, це стане частиною військових доктрин по всьому світу»,

— підкреслив президент.
Розкажи корисну інформацію у соцмережах