Бразилія: найвідоміші свята та звичаї

Бразилія відома своєю карнавальною культурою, яка залучає мільйони туристів з усього світу. Яскраві костюми, запальні ритми самби та неперевершена гостинність бразильців роблять цю країну справжнім раєм для любителів свят і тематичних святкувань.

Розглянемо найвідоміші бразильські свята, що відзначаються величезним розмаїттям звичаїв і традицій.

Карнавал в Ріо-де-Жанейро

Без сумніву, саме це свято є візитівкою Бразилії. Протягом п’яти днів, що передують Великим постом, вулиці Ріо перетворюються на величезну сцену для парадів та танців. Самба-школи змагаються у великолепі своїх костюмів та хореографії, а місто наповнюється музикою і радістю.

Фестиваль Жуніна

Це свято проводиться у червні і відзначається на честь трьох святих: святого Антонія, святого Йоана та святого Петра. Традиційні атрибути свята включають костюмовані переодягання, традиційні танці, як-от форро, а також споживання місцевих делікатесів: пиріжків з м’ясом, кукурудзяних каш і різноманітних солодощів.

День Незалежності Бразилії

7 вересня Бразилія святкує свою незалежність. Це день показових військових парадів та громадських урочистостей у кожному місті країни. Національний патріотизм виражається у прапорах, одязі у кольорах національного прапора і масових вуличних виставах.

Пасха

Хоча це християнське свято святкується багатьма народами світу, в Бразилії воно має свої особливості. Наприклад, створення великодніх “tapetes” (коврики, які укладаються з квітів і піску) є унікальною традицією, яка приваблює як місцевих, так і туристів.

Бразилія – країна, де кожне свято перетворюється на величезне шоу, що зачаровує своєю оригінальністю та колоритом. Від карнавалу в Ріо до фестивалю Жуніна, кожен знайде щось для себе в цій палкій культурі. Вивчення бразильських традицій та участь у святкуваннях може стати незабутнім досвідом, який надихне на нові подорожі та відкриття.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах