Чилі: найвідоміші свята, звичаї та способи святкування

Чилі — країна з багатим культурним розмаїттям і колоритними традиціями. Чилійські свята — це яскраве відображення історії та культурної ідентичності народу, який вміє гучно і весело святкувати, залучаючи до обрядів гостей з усього світу.

Поговоримо про найвідоміші чилійські свята, їхні особливості та традиції.

Fiesta Nacional de Chile (День Незалежності)

18 вересня в Чилі святкують День Незалежності, який відомий як «Dieciocho» («Вісімнадцятий»). Це свято супроводжується багатоденними гуляннями, під час яких відбуваються паради, народні гуляння, ковбойські змагання (rodeos), а також співи і танці. Серед найпопулярніших страв можна спробувати емпанадас та пити традиційний алкогольний напій — чичу.

Tapati Rapa Nui (Фестиваль на острові Пасхи)

Це щорічний культурний фестиваль, який проводиться на острові Пасхи у перші два тижні лютого. Протягом свята учасники змагаються у таких конкурсах, як плавання на очеретяних плотах, традиційні танці та співи. Основна увага приділяється відтворенню і збереженню культури народу Рапа Нуї.

Fiesta de la Tirana

Це найбільше релігійне свято в Чилі, яке відзначається 16 липня в маленькому містечку Ла Тірана в пустелі Атакама. Воно присвячене Діві Кармен. Протягом свята тисячі паломників та туристів збираються, щоб насолодитися яскравими костюмами, танцями та музикою.

Vendimia (Винний фестиваль)

Цей фестиваль проводиться в багатьох виноробних регіонах Чилі в кінці літа і на початку осені. Він включає в себе змагання по збору винограду, дегустації вина, музику та танці. Vendimia є чудовою можливістю пізнати виноробну культуру Чилі та скуштувати деякі з найкращих вин у світі.

Свята Чилі — це чудова можливість дослідити і відчути унікальний дух цієї країни. Кожне свято несе в собі глибокий культурний зміст і відображає особливості чилійської ідентичності. Від Дня Незалежності до екзотичного Фестивалю на острові Пасхи, Чилі пропонує багатий спектр святкових подій, які варто відвідати або хоча б дізнатися про них більше.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах