Працівники ТЦК розповіли, як виявляють осіб, які не оновили дані

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, підлягають адміністративній відповідальності. За словами Андрія Мороза, тимчасового виконувача обов’язків заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП, порушники облікових правил вважаються такими, що ухиляються від виконання свого обов’язку, а також підлягають розшуку поліції.

“Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники кожного дня їх виявляють під час заходів з оповіщення і передають поліції”, – зазначив Андрій Мороз в інтерв’ю “Західному кур’єру”.

До порушників відносяться також ті, хто має військово-облікові документи застарілого зразка. Таких осіб фахівці ТЦК виявляють під час виконання щоденних службових обов’язків і передають їх представникам поліції для подальшого притягнення до відповідальності.

Після того, як особу передають поліції, її дані актуалізують у ТЦК. У випадку, якщо така особа підлягає призову або мобілізації, вона проходить медичний огляд військово-лікарською комісією для оцінки придатності до служби.

Хто звільнений від необхідності оновлювати дані?

Оновлювати військові дані не потрібно тим громадянам України, які були виключені з військового обліку. Такий статус має бути офіційно підтверджений відповідними записами у військовому квитку та державних реєстрах.

Крім того, до переліку осіб, які звільнені від оновлення даних, відносяться:

  • іноземці, які не мають громадянства України;
  • особи, визнані непридатними до військової служби за рішенням військово-лікарської комісії;
  • жінки, що не перебувають на військовому обліку.

Також військовослужбовці, які вже перебувають на військовому обліку, не зобов’язані повторно оновлювати свої дані.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах